Tuesday, May 4, 2010

Lichior de caise 3

Lichior de caise

1 kg caise, 2 l vin, 1 kg zahar, scortisoara, cativa samburi de caise, 1 l alcool.

Se aleg caisele coapte si sanatoase, se spala si se sterg cu o carpa umeda. Se curata de samburi si se pun la fiert in 2 l de vin bun, la care se adauga cativa samburi pisati.
Dupa ce a fiert se ia vasul de pe foc, se adauga zaharul si scortisoara si se lasa sa se raceasca. Se adauga alcoolul, iar compozitia se toarna intr-o sticla mare cu gura larga; se atupa bine si se lasa sa stea o saptamana, scuturand zilnic sticla. Dupa o saptamana se filtreaza lichiorul printr-un tifon pus in doua, se toarna in sticle si se astupa cu dopuri oparite.
Sticlele se duc la un loc racoros si se lasa sa stea 2-3 luni. Cu cat lichiorul sta mai mult, cu atat este mai bun

0 comments:

Post a Comment