Saturday, May 1, 2010

Lichior de portocale 2

Lichior de portocale

150 g coaja de portocala, 1 1/2 l alcool, 1 1/2 kg zahar, 1/2 l apa, putina scortisoara, cuisoare.

Coaja de portocala, proaspata fara partea alba, se piseaza intr-o piulita cu 2 linguri de zahar tos.
Se pune apoi coaja intr-o sticla cu un dop de pluta si se lasa sa stea o saptamana, timp in care se agita zilnic sticla.
Se face un sirop din zahar si apa. Cand se ia siropul de pe foc se pune putina scortisoara si cateva cuisoare.
Dupa ce siropul s-a racit se toarna in sticla cu esenta de portocale. Se astupa bine sticla si se tine o saptamana, dupa care se filtreaza lichiorul si se pune in sticle.
Sticlele se astupa bine cu dopuri si se tin la rece.
Se poate consumadupa 2-3 luni. Cu cat sta mai mult este mai bun.

0 comments:

Post a Comment