Thursday, May 6, 2010

Lichior de fructe

Lichior de fructe

1 kg zahar, 4 pahare de apa, 1 l alcool, 1/2 kg zmeura sau coacaze.

Se aleg fructele sanatoase, nelovite. Se curata de codite, frunzulite si alte corpuri. Se pun intr-o strecuratoare si se spala sub robinet cu jet de apa nu prea puternic.
Dupa ce fructele s-au scurs se strivesc cu o lingura de lemn sau lopatica, se pun intr-un saculet care se atarna si se lasa sa se scurga sucul. Separat se face un sirop gros din apa si zahar.
In siropul fierbinte se toarna sucul, se amesteca continuu si se tine pe foc pana mai da un clocot. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga alcoolul si se amesteca bine, apoi se pune din nou pe un foc mic si se tine pana se incalzeste bine si incepe sa faca abur, fara sa se lase sa fiarba. Se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, se toarna in sticle, se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece.

0 comments:

Post a Comment