Friday, April 30, 2010

Lichior de portocale 1

Lichior de portocale

1 l apa, 500 g zahar, 1/2 l alcool de 80 grade, 1 lingurita de zahar ars (pentru colorat).

Facultativ: coaja rasa de la 4 portocale.

Intr-o sticla de 1/2 l se pune coaja rasa de la 4 portocale si se toarna peste ea 250 g alcool, apoi se astupa cu un dop sau se leaga gatul sticlei cu celofan si se tin intr-un loc cald.
Dupa doua saptamani esenta este gata.
Se face un sirop de 1/2 kg zahar si 1 l apa. Dupa ce siropul este gata se adauga jumatate din cantitatea de esenta si se ia siropul de pe foc ca sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se adauga si restul de esenta, restul de alcool si esenta de zahar ars.
Lichiorul astfel obtinut se filtreaza prin tifon dublu.
Se toarna in sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la loc racoros.

0 comments:

Post a Comment