Tuesday, April 27, 2010

Agrisata

Agrisata

1 1/2 kg zahar, 2 kg agrise, 2 l spirt.

Se curata agrisele coapte, sanatoase, se spala si se pun intr-o damigeana. Peste ele se toarna spirtul si 4 l de apa fiarta si racita in prealabil. Se lasa la soare timp de 2 saptamani, pana agrisele se ridica la suprafata. Zilnic se amesteca si se leaga damigeana la gura cu un tifon. Dupa 2 saptamani se scurge, se strecoara in alta damigeana si se adauga zaharul. Se amesteca si se lasa pana a doua zi 1 la soare ca sa se dizolve zaharul, apoi se tine 2 saptamini in intr-un loc rece. Se mai strecoara o data, se trage la sticle, se astupa ermetic cu dopuri si se pastreaza in beci intr-o ladita cu nisip.

Se poate consuma dupa 2—3 saptamani.

0 comments:

Post a Comment