Thursday, April 22, 2010

Vin de catina alba 1

Vin de catina alba

1 l suc catină, 2 kg zahar, 7 l apa.

Se curata fructele, se spala la robinet si se lasa sa se scurga. Fructele scurse de apa se trec prin zdrobitor sau printr-o masina smaltuita de tocat carne, dupa care se stoarce sucul intr-un saculet de panza. Sucul stors se lasa pentru cateva ore la limpezit, dupa care cu ajutorul unui furtun cu foarte mare atentie, se trage de pe depozit, avand grija, sa nu tragem si picaturile de ulei care se formeaza la suprafata. Se lasa din nou cateva ore la limpezit si se mai trage a doua oara cu aceeasi grija, dupa care se toarna in damigeana, se adauga zaharul dizolvat in apa se astupa cu un dop de fermentare, sau cu un saculet cu nisip si se lasa la fermentat.

Dupa ce a incetat fermentatia si vinul s-a limpezit, se trage cu furtunul la sticle, se astupa ermetic cu dopuri oparite si se pastrează la rece ferit de razele solare. Se obtine un vin superior.

0 comments:

Post a Comment