Thursday, April 22, 2010

Vin de smochine

Vin de smochine

2 kg smochine, 3 kg zahar, 3 lamaii, 30 g drojdie de bere.

Se pun la fiert 10 l de apa si dupa cateva clocote apa se lasa la racit. Cand apa a ajuns la 38-40 grade se adauga zaharul, 2 lamaii fara coaja si o lamaie cu coaja, taiata felii, drojdia de bere si smochinele. Se lasa la fermentat la temperatura de 20-22 grade amestecand zilnic. Cam dupa 40 de zile vinul este gata. Daca temperatura este mai ridicata fermentatia se poate opri mai repede, chiar dupa 3-4 saptamani.

Se trage vinul cu grija intr-o damigeana pentru a nu-l tulbura. Se lasa sa se limpezeasca cateva zile, astupandu-se apoi cu un dop. Dupa ce vinul s-a limpezit se mai trage o data cu furtunul fie la sticle, fie la damigeana. Se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la rece.

Drojdia ramasa nu se arunca ci se mai adauga la ea 10 l apa, 3 kg zahar, 3 lamaii si se mai obtine un rand de vin care este ceva mai slab decat primul

0 comments:

Post a Comment