Saturday, April 17, 2010

Cvas de bere

Cvas de bere


3 sticle de bere, 600 g zahar, 1 lamaie, 200 g stafide, coaja de la 3 lamai, 25 g drojdie de bere.

Intr-un vas mai mare se toarna 12 l apa si se pune pe foc. In momentul cind apa incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se toarna berea, zaharul, zeama de la 1 lamaie, stafidele si coaja de la 3 lamai. Se acopera cu o patura, si se tine 3—4 ore. Cind compozitia devine calda (40°C) se adauga drojdia de bere. Se pune intr-un loc cald si se lasa sa fermenteze cam 12 ore. Spuma formata se indeparteaza, cvasul se strecoara printr-un tifon, dublu si se trage la sticle. In fiecare sticla se pun 2—3 stafide. Se astupa ca dopuri oparite si se leaga cu sfoara. Se tine intr-un loc rece. Dupa 24 ore cvasul se poate consuma.

0 comments:

Post a Comment