Friday, April 16, 2010

Cvas de coacaze negre

Cvas de coacaze negre

1 1/2 kg fructe, 1 1/2 kg zahăr, 6 l apă.

Se aleg fructele sanatoase, se curata de codite, frunzulite si alte impuritati. Se spala sub o suvita de apa sau se pun intr-o strecuratoare care se introduce de cateva ori in apa. Dupa ce s-a scurs apa, fructele se strivesc si se pun intr-un vas emailat.

Separat se prepara un sirop de zahar, care dupa ce se raceste putin, se toarna peste fructele strivite. Se amesteca bine siropul cu fructele, se leagă vasul cu tifon si se pune sa stea 24 de ore intr-un loc cald (20—28°C) dupa care se filtreaza printr-un tifon cu vata sau o panza deasa. Se toarna in sticle dupa ce in prealabil pe fundul sticlelor au fost puse 3—4 stafide. Sticlele se lasa neumplute circa 7 - 8 cm. Se astupa bine cu dopuri oparite, se leaga cu sfoara si se tin intr-o incapere rece pentru maturare. Se poate consuma dupa 7—14 zile.

0 comments:

Post a Comment