Tuesday, April 20, 2010

Vin de mure

Vin de mure

1 kg mure, 10 l ap1, 3 kg zahar, 500 g miere.

Se aleg fructele sanatoase, se curata de frunzulite, se spala punandu-le intr-o strecuratoare si introducandu-le de cateva ori in apa. Murele spalate se strivesc si se pun intr-un borcan. Se toarna 6 l apa peste ele, se leaga borcanul cu un tifon si se lasa 3—4 zile intr-o incapere cu temperatura moderata, dupa care se strecoara. Sucul obtinut se pune intr-o damigeana, iar fructele se strivesc, se toarna peste ele 4 l apa, se amesteca bine si se lasa sa stea 5-6 ore. Apoi, se strecoara din nou, se storc bine fructele, iar sucul, obtinut se toarna in damigeana peste primul. Se adauga zaharul si mierea, se pune dopul de fermentare si se lasa la fermentat. Dupa ce a incetat fermentarea cu ajutorul unui furtun se sifoneaza vinul la sticla cu grija pentru a nu tulbura drojdia ramasă pe fund. Sticlele se astupa cu dopuri oparite si se tin culcate in beci sau intr-o incapere rece.

0 comments:

Post a Comment