Saturday, April 24, 2010

Visinata 1

Visinata

5 kg visine, 2 kg zahar, 1/2 l votca tare sau alcool.

Se aleg visinele sanatoase, se curata de codite, se spala si se pun la scurs. Dupa ce visinele s-au scurs se pun intr-o damigeana alternand un strat de visine si un strat de zahar pana se umple damigeana. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se pune la soare unde ramane timp de 6 saptamani pana se termina fermentatia iar zaharul s-a dizolvat complet.

Se scurge visinata, se imbuteliaza, se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece si intuneric timp de 6 luni dupa care se poate consuma.

Peste visinile ramase in damigeana se toarna votca tare sau alcool atat cit sa le acopere. Se astupa damigeana cu dopul si se tine cel putin doua luni, dupa care se scurge visinata obtinuta. Se imbuteliaza, se astupa cu dopuri si se pastreaza ca si prima.

0 comments:

Post a Comment