Monday, April 19, 2010

Vin de visine 1

Vin de visine


5 kg zeama de visine, 2 kg zahar, 5 l apa, drojdie de bere.

Se aleg visinile coapte (circa 5 kg), sanatoase si se stoarce zeama. In apa fiarta se dizolva zaharul. Dupa ce apa s-a racit si a ajuns calduta se dizolva putina drojdie de bere si se toarna zeama de visine. Se leaga vasul la gura cu tifon si se lasa la fermentat.

Procesul de fermentare dureaza in functie de temperatura. Dupa ce a incetat fermentarea se trage vinul la sticle cu atentie pentru nu-l tulbura. Sticlele se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece, de preferinta intr-un beci racoros.

Vinul se poate strecura printr-un tifon dublu si poate fi pastrat intr-o damigeana. Dupa ce s-a limpezit se trage la sticle cu multa atentie cu ajutorul unui furtun.

0 comments:

Post a Comment