Friday, April 16, 2010

Cvas de capsuni

Cvas de capsuni

1 kg de capsuni, 3 l apa, 2 lingurite de miere, 2 lingurite de zahar, 1 lamaie sau 1 pachetel de sare de lamaie.

Pentru cvas se recomanda capsunile intens colorate, aromate, sanatoase si bine coapte. Se aleg capsunile inlaturandu-se frunzulitele si alte corpuri straine. Se spala punandu-le intr-o strecuratoare si introducandu-le de 2-3 ori in apa; se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs se pun intr-o oala emailata, se toarna apa si se ia de pe foc si se lasa sa stea 10-15 min, apoi se filtreaza. Se adauga zaharul, mierea, zeama de lamaie (sau sarea de lamaie). Se amesteca pana la dizolvarea acestora, apoi se filtreaza din nou. Se trage la sticle dupa ce in prealabil s-au pus pe fundul fiecarei sticle cate 3 stafide.

Se recomanda sticle de sampanie(vinuri spumoase). Se astupa cu dopuri, se leaga apoi cu sfoara si se pune la maturare. Aceasta se face la inceput intr-o camera obisnuita timp de doua zile, apoi la un loc rece unde mai sta 4-5 zile.

La prepararea cvasului de capsuni se pot folosi si fructele conservate.

0 comments:

Post a Comment