Wednesday, April 28, 2010

Cornata

Cornata



3 kg coarne, 3 kg zahar, 1/2 l alcool de 80°.

Se aleg coarnele coapte, sanatoase, inlaturandu-se cele bolnave si strivite, se curata de codite si se spala. Dupa ce se scurg se pun intr-o damigeana, alterand un strat de coarne si un strat de zahar pana se umple damigeana. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se leaga damigeana la gura cu un tiflon si se tine la soare 5—6 saptamani. Dupa ce se termina fermentatia se adauga alcoolul, se astupa cu un dop si se lasa sa stea inca 4 luni. Se filtreaza, se pune intr-o oala smaltuita si se lasa pe foc pana da in clocot, apoi se raceste. Cornata racita se imbuteliaza, se astupa cu dopuri si se pastreaza in nisip intr-o incapere intunecoasa, rece si uscata.

0 comments:

Post a Comment