Friday, April 23, 2010

Vin de caise

Vin de caise

3 kg caise, 2 kg zahar, 7 l apa.

Se aleg caisele coapte, sanatoase, se spala si se lasa sa se zvante, apoi se scot .samburii, iar pulpa se pune intr-o damigeana.

Separat se pune apa la fiert, iar dupa ce a dat in clocot se dizolva zaharul si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit, dar mai este inca calduta se toarna in damigeana peste caise. Damigeana se astupa cu un dop de fermentare, fierbatoare cu apa si se lasa la fermentat la un loc racoros si ferit de soare unde temperatura sa nu depaseasca 22°C, scuturand damigeana zilnic, apoi la 2 zile.

Dupa ce a incetat fermentatia, iar vinul s-a limpezit, se trage cu un furtun la sticla avand grija sa nu-l tulburam. Se astupa ermetic sticlele cu dopuri si se pun la pastrat la rece si intuneric.

0 comments:

Post a Comment