Thursday, April 29, 2010

Rachiu de lamaie

Rachiu de lamaie

3l rachiu tare, 7 lamai, 1 kg zahar, 1 1/2 l apa.

Se spala lamaile, se sterg si cu un cutit bine ascutit se cojesc subtire iar coaja se pune intr-o damigeana peste care se toarna un rachiu tare (peste 40 de grade) sau o tuica rafinata. Se astupa damigeana cu un dop si se tine doua zile. Separat, intr-o oala emailata mare se prepara un sirop simplu. Peste siropul inca cald se toarna rachiul aromatizat care in prealabil a fost filtrat printr-un tifon pus in doua. Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa sa stea cateva ore dupa care se toarna in sticle. Se astupa bine cu dopuri iar dupa 3 zile se poate consuma.
Daca se foloseste tuica tare se adauga mai multa coaja de lamaie pentru a atenua mai mult mirosul de tuica.

0 comments:

Post a Comment