Sunday, April 18, 2010

Vinul de prune

Vinul de prune

7 kg prune, 1 kg zahar.

Se aleg prunele coapte, se curata, se spala si dupa ce s-au scurs se scot samburii si se pun intr-o damigeana cu gatul larg. Se presara cu zahar, se aseaza alternativ un rand de prune, un rand de zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie de zahar. Se astupa damigeana cu dopul de fermentare sau cu un dop obisnuit prin care se introduce un capat de furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcan cu apă. Se lasa la fermentat intr-un loc cald timp de 6 saptamani. Dupa incetarea fermentarii, vinul se trage cu grija prin sifonare cu ajutorul unui furtun in alta damigeana. Se astupa bine cu dopul si se lasa intr-un loc rece. Dupa ce s-a depus drojdia la fund, se trage cu grija cu ajutorul unui furtun, la sticle. Se astupa ermetic cu dopuri si se pastreaza la rece.

Sunt de preferat prunele zemoase ca D'Agen sau Tuleu gras.

0 comments:

Post a Comment