Tuesday, April 20, 2010

Vin de coacaze rosii

Vin de coacaze rosii

8 kg coacaze, 750 g zahar, 1/2 l coniac.

Se aleg fructele, sanatoase, se curata de codite si frunzulite. Se spala punandu-le intr-o strecuratoare si introducand strecuratoarea de cateva ori in apa. Se lasa sa se scurga apa. Dupa ce s-a scurs apa, fructele se strivesc cu o lingura de lemn, se pun la fermentat intr-o damigeana curata care se astupa apoi cu un dop de fermentatie. Damigeana se duce in beci sau intr-o incapere cu temperatura moderata (20—22°C). Dupa ce a incetat fermentatia, vinul se strecoara printr-un tifon pus in doua, in alta damigeana in care se lasa sa se depuna restul de drojdie pe fund. Se sifoneaza cu grija cu ajutorul unui furtun in alta damigeana. Se adauga zaharul si coniacul, se astupa cu un dop si se tine doua luni in beci sau intr-o incapere racoroasa. Apoi se trage la sticle. Se astupa cu dopuri oparite. Vinul, se lasa sa stea cateva luni in beci sau o camera racoroasa. Este cu atat mai bun cu cat sta mai mult.

0 comments:

Post a Comment