Monday, April 26, 2010

Prunata 2

Prunata 2



5 kg prune, 2 kg zahar, 1—1 1/2 l alcool de 80°.

Se aleg prune bine coapte, sanatoase, se spala si dupa ce s-au scurs bine se pun intr-o damigeana cu gatul larg. Se toarna peste ele alcool pana le acopera. Se astupa cu un dop si se pastreaza intr-un loc intunecos timp de 4—6 saptamani.

Se scurge esenta obtinuta in alta damigeana mai mica sau in sticle, iar in damigeana se toarna peste prunele ramase zahar cat cuprinde. In loc de zahar se poate prepara un sirop simplu de zahar (din o parte zahar si trei parti apa). Zaharul sau siropul se pun cu scopul de scoate restul de alcool din prune. Dupa doua saptamani siropul se scurge si se amesteca cu esenta scursa mai inainte. Se filtreaza, se toarna in sticle, se astupa bine cu dopuri. Se pastreaza la un loc rece cel putin 6 luni dupa care se poate consuma.. Cu cat sta mai mult capata un gust mai placut si in special finete.

0 comments:

Post a Comment