Tuesday, April 27, 2010

Zmeurata 2

Zmeurata



5 kg zmeura, 1 1/2 l alcool de 80°, 3 kg zahar

Se alege zmeura sanatoasa, se curata de frunzulite si alte corpuri straine. Se pune intr-o strecuratoare si se spala sub robinet sau se introduce strecuratoarea de cateva ori in apa si se lasa sa se scurga. Dupa ce s-a scurs, zmeura se pune intr-o damigeana lasand damigeana noua umpluta cam 1/3. Se toarna alcool pana acopera fructele, se astupa cu un dop de vata si se lasa la temperatura camerei intr-un loc mai intunecos sa stea 2 zile.

Alcoolul se scurge in alta damigeana care a fost umpluta pe jumatate cu fructe proaspete de zmeura, si tine din nou 2 zile; se scurge alcoolul. Separat se prepara un sirop facut din 2 parti zahar 1 parte apa. Zaharul pentru sirop se ia in cantitate egala cu cea de alcool scurs din zmeura.

Se amesteca bine spirtul cu siropul, se filtreaza, se imbuteliaza, se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece si intuneric 5-6 luni. Cu cat sta mai mult cu atat este mai buna.

0 comments:

Post a Comment