Sunday, April 25, 2010

Capsunata 1

Capsunata



3 kg capsuni, 1 1/2 kg zahar

Se aleg capsunile aromate bine coapte, intens colorate, sanatoase, se curata de frunzulite si alte corpuri straine, se pun intr-o strecuratoare si se introduc de 3—4 ori in apa pentru a le spala si se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs, capsunile se pun intr-o damigeana cu gatul mai larg, presarandu-se cu zahar. Trebuie avut grija ca ultimul strat sa fie de zahar si sa fie mai gros. Se leaga damigeana cu un tifon si se tine 2—3 zile intr-o incapere calda sau la soare pana incepe fermentatia. Se astupa damigeana cu un dop de fermentatie si se pune la un loc intunecos si mai racoros unde se tine 2—3 saptamani pana se termina fermentatia. Dupa ce fermentatia a incetat, se filtreaza prin tifon si vata, se trage la sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la rece. Cu cat se pastreaza mai mult este mai buna.

0 comments:

Post a Comment