Friday, April 23, 2010

Vin de piersici

Vin de piersici



3 kg piersici, 1,2 kg zahar, 3 l apa.

Se aleg piersicile bine coapte, sanatoase, se spala, apoi se scot samburii iar pulpa zdrobita se pune intr-o damigeama.

Separat se pune, apa la fiert, cu zaharul. Cand siropul este cald inca, se adauga 4—5 samburi nesparti si se lasa pana a doua zi pentru macerarea samburilor cu siropul.

Turnam a doua zi siropul fara samburi peste pulpa din damigeana, adaugam un varf de cutit de drojdie de bere si lasam tot continutul sa fermenteze, cu dopul de fermentare montat damigenei.

Dupa ce s-a oprit fermentatia, se sifoneaza partea fara zat, cu ajutorul unui furtun, trecand astfel bautura in vase potrivite ca volum in asa fel ca nivelul lichidului sa fie sub dop.

Cand bautura s-a limpezit bine, se trage din nou de pe depozit cu furtunul, in sticle. Sticlele astupate se pastreaza la rece.

1 comments:

Cecilia said...

Multumesc de reteta! Am facut vin de piersica si a iesit minunat.Voi face si anul acesta daca vor fi in gradina mea ceva piersici mai spre august-seeptembrie. Acum o sa caut pe-aici cum se face vinul de visine.

Post a Comment