Sunday, April 25, 2010

Visinata 2

Visinata

5 kg visine, 1 1/2 kg zahar, 1—1 1/2 l alcool de 80 grade.

Se aleg visine sanatoase, se curata de codite, se spala si se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs, la jumatate din visine se scot samburii, iar cealalta jumatate ramine cu samburi. Visinile se pun in damigeana iar peste ele se toarna spirt cat sa le acopere. Damigeana se astupa cu un dop si se pastreaza intr-un loc intunecos o luna. Damigeana se lasa neumpluta cam 1/4. Se scurge apoi lichidul din damigeana in alta damigeana mai mica adaugand 400 g zahar la 1 l de lichid. Se astupa cu un dop si se lasa intr-o incapere mai calda sa se dizolve zaharul, apoi se filtreaza, se imbuteliaza, se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece. Zaharul se adauga dupa gust. Daca vrem ca visinata sa fie mai dulce se pun 500—600 g zahar la un litru de lichid.

Visinata trebuie sa stea cel putin 6 luni. Cu cat sta mai mult este mai buna.

0 comments:

Post a Comment