Wednesday, April 21, 2010

Vin de macese 1

Vin de macese

2 kg macese, 2 kg zahar, 5 l apa.

Se aleg macese coapte, dupa ce au fost lovite de bruma. Se curata, se spala, se pun intr-un borcan iar peste ele se toarna un sirop caldut facut dinainte. Se acopera
borcanul cu un capac si se lasa se fermenteze. Dupa 20—30 zile, cand a incetat fermentatia se strecoara intr-o damigeana care se astupa ermetic cu un dop si da la rece. Dupa ce pe fundul damigenei s-a depus depozitul (drojdia), cu ajutorul unui furtun se piritoceste cu atentie sa nu se tulbure vinul in sticla. Se astupa sticlele cu dopuri oparite si se tin intr-o incapere racoroasa.

Cu cat sta mai mult, tu atat vinul este mai bun.

La macesele ramase dupa strecurare se adauga un sirop caldut facut din 2 kg zahar si 5 l apa. Se lasa la fermentat, iar in continuare se procedeaza ca mai sus. Se va obtine un vin de buna calitate.

0 comments:

Post a Comment